Rzut parteru

Słoneczna polana - M106 - Rzut parteru
Słoneczna polana - M106 - Rzut parteru.
powierzchnia 110,50 m²
1. przedsionek 5,70 m²
2. hol 4,50 m²
3. kuchnia 8,20 m²
4. spiżarnia 2,30 m²
5. pokój dzienny 33,80 m²
6. sypialnia 11,50 m²
7. łazienka 5,10 m²
8. sypialnia 12,60 m²
9. sypialnia 10,20 m²
10. korytarz 7,40 m²
11. kotłownia 7,20 m²
12. wc 2,00 m²
13. garaż* 24,90 m²
14. taras* 11,50 m²

Przekrój

Słoneczna polana - M106 - Przekrój
Słoneczna polana - M106 - Przekrój.

Przepraszamy, dla tego projektu nie zostały przygotowane elewacje.
W przypadku dodatkowych pytań prosimy o skorzystanie z formularza kontaktowego.

projekt Słoneczna polana - wariant I - M106a
Pow. użytkowa:115,3 m²
Technologia:murowany
Garaż:dwustanowiskowy
Min. wymiary działki:27,1 x 20,1 m

Opis projektu Słoneczna polana - M106

Projekt Słoneczna polana - M106 to parterowy dom idealny dla 4-, 5-osobowej rodziny, który zachwyci połączeniem tradycyjnej architektury z ciekawymi, nowoczesnymi detalami wykończeniowymi. Jego prostą bryłę o nieskomplikowanej konstrukcji urozmaica wysunięty poza frontową ścianę garaż, który przekrywa daszek wsparty na grubym, kwadratowym słupie tworzący podcień nad wejściem. Biała kolorystyka tynku urozmaicona została drewnianą oblicówką elewacji oraz grubymi drewnianymi ramami okiennymi, które nadają domowi ciepły, przytulny wygląd. Niebanalne połączenie materiałowe sprawi, że dom Słoneczna polana - M106 wpasuje się w każdy krajobraz – zarówno miejski, jak i podmiejski.

Projekt jest idealny dla rodziny preferującej rozkład pomieszczeń na jednym poziomie. Maksymalnie zagospodarowana przestrzeń oraz logiczny układ wnętrz to główne zalety tego gotowego projektu domu. Do wnętrza przechodzi się przez niewielką sień, w której wygospodarowano miejsce na szafę wnękową porządkującą odzież wierzchnią oraz obuwie. Koło wejścia znajduje się WC dla gości. Główny hol stanowiący korytarz komunikacyjny prowadzi do pozostałych pomieszczeń. Plusem projektu Słoneczna polana - M106 jest połączenie salonu, jadalni oraz kuchni, tworząc otwartą przestrzeń zapewniającą wygodne użytkowanie na co dzień. Znajdujący się w salonie kominek nie tylko ogrzeje dom w zimowe wieczory, ale także stworzy przytulną atmosferę. Tym, co zadowoli każdą panią domu, jest wydzielenie osobnego pomieszczenia na spiżarnię sąsiadującego z kuchnią. Takie rozwiązanie pozwoli nie tylko przechowywać przetwory domowe, ale będzie wygodne dla osób robiących zakupy raz na tydzień. Na strefę gospodarczą składa się duży garaż na jeden samochód oraz znajdująca się za nim kotłownia z osobnym wejściem od ogrodu. Od strony ogrodu rozlokowano trzy wygodne sypialnie z wspólną łazienką. Zadaszony taras za domem Słoneczna polana - M106 będzie idealnym miejscem wieczornego relaksu w cieplejsze dni.

Polecane technologie

Pakiety dodatkowe

  • Projekt altany
    pakiet bezpłatny »
  • Projekt domku dla dzieci
    pakiet bezpłatny »
  • Kosztorys inwestorski
    300 zł »
  • Projekt instalacji solarnej
    90 zł »
  • Zbiornik na ścieki sanitarne
    190 zł »
  • GWC (projekt gruntowego wymiennika ciepła)
    225 zł »

Potrzebujesz dodatkowych informacji? Chcesz zamówić projekt Słoneczna polana - M106? Skontaktuj się z nami, nasi architekci są do Twojej dyspozycji. Skorzystaj z poniższego formularza lub zadzwoń.

Zadzwoń
  • (52) 384 49 90
  • 502 363 364
  • 502 363 539
  • 605 071 505

* pole obowiązkowe

Architekt radzi

Czy można powiększyć taras i doprojektować drzwi balkonowe w miejscu okna w jadalni?

Oczywiście! Projekt Słoneczna polana - M106 daje możliwość powiększenia tarasu, który będzie przylegał do bocznej ściany budynku. Aby architekt adaptujący mógł doprojektować część tarasową, do projektu dołączymy bezpłatnie wszystkie wymagane zgody autora.

W jaki sposób mogłabym wygospodarować w projekcie miejsce na dodatkową, czwartą sypialnię?

Sensownym rozwiązaniem jest wygospodarowanie dodatkowej powierzchni mieszkalnej kosztem garażu. Sugerujemy ulokowanie kolejnej sypialni w miejscu obecnej kotłowni, przesuwając komin i ściankę działową w kierunku wjazdu do garażu. W pozostałej części garażu można zaadaptować kotłownię. Aby pomieszczenie gospodarcze nie wyróżniało się z bryły budynku, proponujemy zrównać ścianę frontową, co uprości również konstrukcję dachu i zmniejszy powierzchnię zabudowy.

Czy trzeba dostosowywać projekt do stref przemarzania, wiatrowej i śniegowej?

Każdy projekt wymaga adaptacji do konkternej działki przed wnioskowaniem o pozwolenie na budowę. Jednym z nieodłącznych elementów adaptacji projektu do działki jest dostosowanie fundamentów do specyfiki terenu (uwzględniając odpowiednią strefę przemarzania gruntu) oraz sprawdzenie konstrukcji dachu, biorąc pod uwagę konkretną strefę wiatrową i śniegową. Sprawdzeniem tego zajmuje się architekt adaptujący projekt do działki inwestora.